IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
P+MD in de ganse Imog-regio

De inhoud van de blauwe PMD-zak is uitgebreid.

PMD wordt P+MD

Sinds 1 juli 2018 mogen ook harde plastic verpakkingen zoals botervlootjes, yoghurtpotjes, plastic potjes en schaaltjes in je PMD-zak. In de nieuwe foliezak worden zachte plastics zoals plastic folies en zakjes verzameld. Nog minder afval dus voor de restafvalzak. 

Hoe gebeurt de ophaling ?

P+MD mag in dezelfde blauwe zak en wordt tweewekelijks aan huis opgehaald, de nieuwe foliezak kan je om de 8 weken naast je P+MD-zak aanbieden.
Of je brengt je blauwe P+MD-zak en je foliezak naar het recyclagepark.

Ophaaldata

De blauwe P+MD-zak  wordt opgehaald op de gewone PMD-ophaaldag die je terugvindt in je ophaalkalender. De foliezakken worden opgehaald op dezelfde dag van de P+MD-zak, kijk in je ophaalkalender naar het vlakje met een grijze F.

Veelgestelde vragen over P+MD

Waarom mogen yoghurtpotjes en plastic schaaltjes nu wel in de P+MD-zak?
Recycleren krijgt voorrang op verbranden. Dankzij de technologische evolutie kunnen we veel meer plastics recycleren en inzamelen en belandt er nog minder plastic verpakking in de restafvalzak.

Wat gebeurt er met het proefproject in Waregem?
Het proefproject werd grondig geëvalueerd op ecologisch en economisch vlak. De resultaten laten toe om ook in de rest van de Imog-regio een gelijkaardige inzameling te organiseren. Inwoners van Waregem mogen hun paarse zak opgebruiken, ook de foliezak kan verder gebruikt worden. Wanneer de paarse zakken opgebruikt zijn, kan weer overgeschakeld worden op blauwe zakken.

Waar kan ik de P+MD-zakken en foliezakken verkrijgen?
Nieuwe p+md en foliezakken kan je kopen in de normale verkooppunten aan dezelfde prijs als voorheen (€0,15/stuk) en worden verkocht in een omzakje van 20 stuks (foliezak per 10 stuks)

Wat doe ik met mijn voorraad PMD-zakken?
Je oude blauwe PMD-zakken mag je gewoon opgebruiken. Wel vragen we om vanaf 1 juli ook al de verruimde sorteerregels toe te passen.

Kan ik met P+MD en folies ook terecht op het recyclagepark?

Ja, op alle recyclageparken binnen de Imog-regio kan je P+MD-zakken deponeren in de P+MD-container, foliezakken bied je aan in het milieustraatje.

 

De onderstaande informatie filmpjes voor Waregem zijn vanaf 1 juli geldig voor de hele Imog-regio.