IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Nieuws

Ontdek onze wellness voor je tuin

02-04-2024

Wist je dat je op de intergemeentelijke recyclageparken van Deerlijk, Harelbeke, Rollegem, Heule, Kruisem, Waregem, Beveren-Leie, Wielsbeke, Zwevegem en Moen het hele jaar rond duurzame tuincompost en potgrond kan kopen? Tuincompost in het voorjaar is altijd een goed idee voor je gazon, eigen oogst en bloemen!

Wat is tuincompost?

Tuincompost is een duurzame bodemverbeteraar die in zak en/of in bulk wordt aangeboden. Het is een gouden kringloopproduct, 100 % natuurlijk en multifunctioneel inzetbaar in ieders tuin. 

Met compost steek je een spons in de grond

Tenslotte heeft compostgebruik ook heel wat in petto om je tuinbodem natuurlijk te wapenen tegen langere droogte- en hitteperiodes in de zomer én plotse, felle regenval. Een compostkuur in het voor- of najaar biedt voor beide situaties soelaas: compost verbetert de waterhuishouding van de bodem, want met compost steek je een spons in de grond. Compost verrijkt de bodem met humus. Deze humus zorgt ervoor dat de bodem meer water kan vasthouden. En dat is positief bij droogte (er is langer water beschikbaar), maar ook wanneer er op korte tijd net heel veel regen valt (een spons kan veel water opslorpen).  

Ga voor méér dan enkel Tuincompost

Niet alleen je bodem en alles wat daarop groeit beleeft er profijt aan, ook het klimaat viert mee. Door duurzame Tuincompost te gebruiken, realiseer je immers een opmerkelijke voetafdrukvermindering. En jij geniet mee van een mooier gazon, prachtige bloemen en planten en een heerlijke eigen oogst!

Maar Imog biedt nog meer aan: wat denk je van Potgrond en Potgrond met extra voedingsstoffen of Topgazoncompost?

Lees er hier alles over!