IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Nieuws

Supporter mee(r) voor jouw afvalteam

14-11-2022

Van 14 tot en met 20 november is het de Week van het Afvalteam. We zetten onze afvalophalers en recyclageparkwachters in de kijker. Want wat zij doen, is pure topsport!

Dat onze afvalophalers en recyclageparkwachters een niet te onderschatten job hebben, weten we allemaal. ’s Morgens vroeg zijn de afvalophalers al op de baan om ons afval op te halen. En in weer en wind werken de recyclageparkwachters om kilo’s afval te sorteren. Elke keer lopen zij een marathon voor ons afval. Samen met afvalintercommunale Imog en Interafval zetten de steden en gemeenten van de Imog-regio hun schouders onder een bedankingscampagne voor al deze medewerkers. Wat zij doen, is pure topsport. Ze leggen per dag meerdere kilometers af en heffen ook honderden kilo’s afval. Hun inzet is onmisbaar voor onze afvalverwerking.

 

 

 

Als we die inspanningen ook echt in cijfers omzetten, kunnen we niet anders dan onder de indruk zijn. Interafval volgde één week lang de inspanningen van een team afvalophalers. De cijfers kon iedereen in real time volgen op de flank van hun ophaalwagen. Ze blijken niet alleen dagelijks meer dan 10 km te lopen, maar ze verbranden ook elke ophaalronde bijna 3.000 calorieën aan een gemiddelde hartslag van 123 slagen per minuut. En dat vaak in uitdagende weersomstandigheden.

 

Een bedankje voor deze topsporters is dan ook op z’n plaats. Dat kunnen we letterlijk met een attentie, maar ook figuurlijk door afval correct aan te bieden. Zo bewijzen we de afvalophalers op straat en de recyclageparkwachters in de parken een grote dienst. Zij kunnen hun werk vlot doen en ons afval komt netjes op de juiste plaats terecht. Dat is win-win voor iedereen.