IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Nieuws

Workshop Recycle app: vergeet nooit meer huisvuil buiten te zetten

08-07-2022

Recycle is dé app voor je afvalkalender en voor alle informatie rondom je favoriete recyclagepark. Voor je smartphone of via de webapp.

‘Verdorie, het was vandaag restafval en PMD. Nu moeten we weer een week wachten.’ Een oneliner die in elk huishouden wel eens naar boven komt. Met de Recycle- app is dat verleden tijd, je smartphone regelt het voor jou.

 

Iedereen heeft het vast wel eens voor. Je vertrekt naar je werk of op reis en je beseft dat je het afval helemaal vergeten bent. Of door een feestdag is de ophaaldatum verschoven. Vaak schakelen we dan familie en vrienden in of wachten we nog een weekje tot de volgende ophaling. Met een narige geur tot gevolg. Maar niet getreurd, de afvalintercommunales, waaronder IMOG hebben samen met Fostplus, Bebat en Recupel Recycle! ontwikkeld. Stinkende vuilniszakken die staan te wachten behoren daarmee tot de verleden tijd.

 

Download Recycle voor iOS, Android, of via de nieuwe webapplicatie.

 

Stap 1 / kies je recyclagepark

Download de Recycle-app in de iOS App Store of Google Play Store. Open de applicatie en tik rechts onderaan op de drie bolletjes. Er opent een menu waarin je alle mogelijkheden die de app te bieden heeft, terugvindt. Tik in het menu onderaan op instellingen en kies voor recyclagepark. Hier kan je je dichtstbijzijnde recyclagepark aanduiden waarvoor Recycle je notificaties zal sturen. Je vindt er alle adressen en openingsuren. Ook alle glasbollen staan vermeld.

 

Stap 2 / stel meldingen in

Nu komen we tot de kern van de app. Je kan Recycle zo instellen dat je gerichte notificaties op tijd ontvangt, het is ook mogelijk om zelf te bepalen voor welk afval je meldingen wil ontvangen. Standaard staat alles automatisch aan wat in jouw gemeente wordt afgehaald. Inwoners met een Tuinafvalbakabonnement kunnen dat hier ook aanduiden. Om de meldingen in te stellen ga je opnieuw linksboven naar de drie bolletjes. Kies in het menu voor instellingen en tik op meldingen. Nu is het aan jou. Beslis hoe laat je de meldingen wil ontvangen en kies het soort afval. Dit is vooral handig als er een feestdag valt op je reguliere ophaaldag, dan wordt de ophaaldatum datum aangepast. Nu krijg je toch nog de dag voordien een melding of notificatie.

 

Stap 3 / bekijk je ophaalkalender

Met of zonder meldingen. De digitale ophaalkalender is sowieso een handige tool. In veel huishoudens hangt de ophaalkalender aan de keukenkast. Wanneer je dus op locatie bent, is het niet zo voor de hand liggend om erachter te komen wanneer welk afval buiten moet. Recycle is daar ideaal voor. Met Recycle leer je ook nog eens alle sorteerregels.