IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Nieuws

Noodweer op komst ?

19-02-2022

Haal dan je zandzakjes op het recyclagepark. Vorig jaar raasden er opvallend veel stormen over onze regio, met heel wat wateroverlast tot gevolg. Hiervoor slaan brandweerzone Fluvia en Imog de handen in elkaar.

Daarom slaan brandweerzone Fluvia en Imog de handen in elkaar. Woon je in een regio die overstromingsgevoelig is? Haal dan vanaf eind juni gratis je zandzakjes op het recyclagepark.

De zandzakjes zijn beschikbaar op alle recyclageparken van de Imog regio, behalve in Zingem en Vichte. Er ligt ook een voorraad in Imog Moen en Imog Harelbeke, waar elke inwoner uit de Imog-regio welkom is.

Praktisch:

  • Een zandzakje weegt ongeveer 17 kg.
  • Gebruik je ze niet meteen ? Stockeer ze dan op een droge plaats.  
  • Bij extreem weer kan de vraag groot zijn, het is dus mogelijk dat de stock uitgedeeld is. We doen ons best om binnen de 24 uur een nieuwe voorraad beschikbaar te hebben, intussen kan je terecht op de andere intergemeentelijke recyclageparken.
  • De zandzakjes worden gratis ter beschikking gesteld aan particulieren en verenigingen, maar om zoveel mogelijk mensen uit de nood te helpen, vragen we om niet te hamsteren. Daarom ook zal het afhalen van zandzakjes op het recyclagepark met je e-ID geregistreerd worden.
  • Zandzakken kunnen hergebruikt worden zolang ze niet gescheurd zijn. Laat ze na gebruik goed uitdrogen voor je ze stockeert. Wil je er toch van af ? Dan hoort zand bij recycleerbaar bouw- en sloopafval (aan €0,04/kg)

Download hier de folder.