IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Nieuws

Nieuwe afvalzakken vanaf 1 september

01-07-2020

Vanaf 1 september verschijnt een nieuwe restafvalzak in het straatbeeld. De witte zakken worden vervangen door grijze exemplaren die grotendeels vervaardigd zijn uit gerecycleerde plastiek.

Vanaf 1 september worden de restafvalzakken uniform in de volledige Imog-regio: Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Spiere-Helkijn, Waregem, Wielsbeke en Zwevegem. In Kruisem blijft de inzameling met diftar-bakken.

Dit kadert in een afvalbeleid dat oog heeft voor de toekomst. Minder restafval produceren en meer en beter sorteren!  Minder restafval betekent minder verbranding en dus minder CO2.

Om iedereen aan te zetten om nog beter na te denken over wat ze weggooien, wordt de nieuwe restafvalzak iets duurder en sorteren goedkoper. ...

NIEUWE HUISVUILZAKKEN vanaf 1 september:

-> De witte zakken worden vervangen door grijze.
De oude zakken kan je nog tot 30 november gebruiken, daarna niet meer. Heb je dan nog volle pakken witte zakken over, dan mag je die nog omruilen tot eind december 2020.


->  tarieven nieuwe huisvuilzakken:
10 grote huisvuilzakken (60 liter): 17 euro
10 kleine huisvuilzakken (40 liter): 10 euro

De volume aanpassing van de grote zak is onderdeel van de prijsaanpassing en we houden rekening met de ergonomie voor de ophaler.

De restafvalzakken worden grijs va kleur om een duidelijk onderscheid te maken t.o.v. de vorige versie en bestaat uit gerecycleerde plastiek.

Volle pakken zullen tegen opleg kunnen omgeruild worden op de intergemeentelijke recyclageparken. Voor omwisseling van de zakken van stad Kortrijk vind je hier alle info : https://www.kortrijk.be/nieuwerestafvalzakken

Als u nog enkele zakken dreigt over te hebben na de overgangsperiode tot 30 november roepen we op af te spreken met buren, vrienden of familie.

 

Meer informatie vind je hier