IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Nieuws

Hamsteren is niet nodig

01-07-2020

Vanaf 1 september zijn er nieuwe grijze huisvuilzakken. U mag de witte dan nog 3 maanden gebruiken tem 30 november. Koop dus niet meer dan nodig!

Vanaf 1 september worden de restafvalzakken uniform in de volledige Imog-regio: Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Spiere-Helkijn, Waregem, Wielsbeke en Zwevegem. In Kruisem blijft de inzameling met diftar-bakken.

De prijzen worden geactualiseerd : een grote zak van 60 L (vroeger 80 L) kost € 1,7, een kleine zak van 40 L kost € 1. Het type blijft het 'marcelleke'-sluiting en er zitten 10 zakken in een pak. De volume aanpassing van de grote zak is onderdeel van de prijsaanpassing en we houden rekening met de ergonomie voor de ophaler.

De restafvalzakken worden grijs va kleur om een duidelijk onderscheid te maken t.o.v. de vorige versie en bestaat uit gerecycleerde plastiek.

Volle pakken zullen tegen opleg kunnen omgeruild worden op de intergemeentelijke recyclageparken (uitgezonderd Kortrijk). Als u nog enkele zakken dreigt over te hebben na de overgangsperiode tot 30 november roepen we op af te spreken met buren, vrienden of familie.