IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Nieuws

Nieuw leven in de kringlooptuin

18-06-2019

Wist je dat composteren belangrijke voordelen biedt aan het klimaat? Een ton keuken- en tuinafval composteren, bespaart 517 kg CO2. Dat is een even grote uitstoot als één auto die 3.500 km rijdt.

Composteren brengt nog heel wat voordelen met zich mee! Compost geeft je tuin een vitaminekuur, voedt het bodemleven, bevat langzaam werkende voedingsstoffen, houdt water beter vast, brengt de zuurtegraad van de bodem tot een optimale waarde, verbetert de bodemstructuur en beschermt de planten tegen parasieten.

Ook in de moestuin bewijst compost zijn waarde. Bovendien onderdrukt een mulchlaag van compost de onkruidgroei. Fijne gezeefde compost uitgestrooid op het gazon tast de verstikkende viltlaag aan, zodat het gazon weer opleeft. Compost bestaat voornamelijk uit stabiele humus, waardoor het jarenlang effect heeft.

Thuiscomposteren of professionele compost. Ban het lokaal groenafval maakt Imog professionele Vlaco-compost, te koop op de 2 sites van Imog in Harelbeke en Moen. Ook thuislevering is mogelijk : https://www.imog.be/diensten-en-educatie/voor-gezinnen/kies-een-product-dat-bij-u-past/   Vlaco-compost is gegarandeerd vrij van ziektekiemen en onkruidzaden.

Een andere optie in thuiscomposteren, wat overigens echt niet moeilijk is. Compost bestaat uit allerlei tuinresten: snoeihout, plantenstengels, bladeren, kortom plantaardig materiaal. Ook keukenresten van plantaardige oorsprong kan je tot compost omzetten. Composteren is een natuurlijk proces waaraan triljoenen organismen en nuttige bacteriën meewerken. Jij hoeft enkel te zorgen voor de optimale omstandigheden.