IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Nieuws

Impulsactie inzameling asbestcement

15-05-2018

Asbest is een verzamelnaam voor een aantal soorten minerale vezels. Tijdens de 20e eeuw (met een piek tussen 1960-1980) werden asbestvezels op grote schaal in talrijke producten verwerkt. Tegenwoordig zijn we ons bewust van de gezondheidsrisico's van asbest.

De OVAM werkt aan een afbouwplan om een asbestveilig Vlaanderen te bekomen tegen 2040. Om dit plan voldoende te onderbouwen met praktijkgegevens, zet de OVAM in samenwerking met de gemeentes en intercommunales verschillende proefprojecten op poten.  Want zonder ingrijpen verwachten we dat het grootste deel van de asbesthoudende materialen pas tegen 2070 of later zal verwijderd zijn.  Het is nu of nooit!

Plan jij binnenkort renovatiewerken ? Denk je asbestverdachte materialen te moeten verwijderen?

Imog start i.s.m. de OVAM een impulsproject om huis-aan-huis inzameling van asbestcement een boost te geven door te kostprijs te verlagen naar €30 all-in voor 1000kg.

Het budget voor de ondersteuning is beperkt tot 3 jaar en 150 ton en houdt in dat elke inwoner van de Imog-gemeenten in die periode een asbestinzamelingpakket kan kopen voor slechts €30. Hiermee kan tot 1000kg asbestcement aan huis worden ingezameld via een bigbag.

Klik hier voor alle informatie rond inzameling van asbest.

Download het aanmeldingsformulier