IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Nieuws

Ken je het verschil tussen TGT en THT?

07-07-2022

Controleer altijd de houdbaarheidsdatum van een product. Let op: er is een verschil tussen 'Te gebruiken tot' (TGT) en 'Ten minste houdbaar tot' (THT).

Een datum die wordt voorafgegaan door de woorden 'Te gebruiken tot' is de uiterste consumptiedatum voor het product waarop het staat vermeld. Deze voedingsmiddelen kunnen al kort na deze datum een gevaar betekenen voor je gezondheid. Producten waarvan de uiterste consumptiedatum is verstreken, mogen dus niet meer geconsumeerd worden. Let er daarom in de winkel goed op dat je enkel producten koopt die je kan opmaken vooraleer deze datum verstrijkt.

Minder bederfelijke producten zoals graanproducten, conserven, diepgevroren producten, thee, koffie, vruchtensappen met lange bewaring, gedroogde kruiden... krijgen een datum van minimale houdbaarheid mee. Voor die datum staan de woorden ‘Ten minste houdbaar tot’ en een eventuele vermelding van de optimale bewaarmethode van het product. In dat geval gebruik je je zintuigen. Als het product nog goed ruikt, er normaal uitziet en nog goed smaakt, kan je het gewoon consumeren! 

Producten waarvan de datum na de vermelding ‘Te gebruiken tot’ is verstreken, eet u dus best niet meer op. Producten met de vermelding ‘Ten minste houdbaar tot’ waarvan de datum is verstreken, kun je in vele gevallen nog opeten. 

</section><//section>