IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Zwerfvuil

Let's do it in de vuilbak!

"Let's do it in de vuilbak in je buurt" gaat elk jaar de strijd aan tegen zwerfvuil. Ook in jouw buurt is er vast nog een park, pleintje, straat of strand waar je graag komt. Als je wel helpen om het leuk en net te houden, dan kan je dat stukje van je buurt 'claimen'! In ruil engageer je je om zwerfvuil daar geen kans te geven. Natuurlijk kan je ook buren, vrienden, familie, je school of leden van een vereniging aansporen om samen de klus te klaren.

Claim je eigen stukje buurt en ...

Op www.letsdoitindevuilbak.be kan je vanaf 1 maart officieel een stukje grond in jouw buurt 'claimen'. Ga aan de slag en organiseer een eenmalige opruimactie of ruim meermaals per jaar op. Maak het samen proper en gezellig. Hoe meer mensen zich inzetten, hoe mooier de buurt!

Om jullie engagement te steunen, ontvangen de deelnemers het nodige opruimmateriaal. Via de campagnewebsite kan je ook opruimmateriaal aanvragen, waarmee je direct aan de slag kan: prikstokken, handschoenen, veiligheidshesjes...

Hoe deelnemen?

  1. Surf naar www.letsdoitindevuilbak.be en klik op 'in je buurt'.
  2. Registreer je met een e-mailadres of Facebookaccount.
  3. Kies een stukje grond en nodig eventueel anderen uit om samen een team te vormen.
  4. Registreer je om eenmalig of langdurig op te ruimen.
  5. Vink aan of je opruimmateriaal wenst.
  6. Hou je buurt proper

Fietsers, steek een tandje bij!

Door al dat rondslingerend zwerfvuil kan een ontspannende fietstocht in de vrije natuur eindigen met een lekke band of een valpartij met geschaafde knieën. Daarom roepen we alle sportieve en recreatieve fietsers op om in te spelen op de campagne "Zwerfvuil? Neen bedankt!" door je eigen rit zwerfvuilvrij te maken. En wie weet sleep je hiervoor wel een leuke prijs in de wacht!
Imog geeft je hierbij ook graag een duwtje in de goede richting. Beachvlaggen, affiches of aanwijzingspijltjes kunnen gratis ontleend worden. Stuur hier je aanvraag (data, materiaal, ...) door.