IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Afvalarm winkelen

Wil jij ook proeven van een leven zonder of met zo weinig mogelijk afval? Dan zal je de recepten uit deze brochure zeker lusten. In 10 recepten schotelen we je eenvoudige en bruikbare tips voor. Zowel tijdens het winkelen, tuinieren, bij het klussen, het organiseren van een feestje, enz.

Download de brochure hier!

Wenst u deze brochure in uw brievenbus te ontvangen, dat kan! Stuur ons mail met uw naam en adres, en dan bezorgen wij u de brochure per post (zolang de voorraad strekt).

Koop zonder blikken of dozen!

Minder afval (en minder zwerfvuil) is een must! Niet alleen omdat het goed is voor het milieu, ook jouw portemonnee vaart er wel bij. Wie bewust afvalarm winkelt, kan namelijk gemakkelijk tot 30% op het kasticket besparen. Minder verpakkingsafval betekent dan ook minder restafvalzakken. Verpakkingsafval vertegenwoordigt 30% van het gewicht en 50% van het volume van het totale huishoudelijke afval. Een gezin dat dus wekelijks een tweetal restafvalzakken buiten plaatst (goed voor jaarlijks een 100tal zakken of ongeveer 150 euro zakken), kan dus door afvalbewuste aankopen deze kost gemakkelijk halveren en naar 75 euro doen slinken.

Hoe verklein jij de afvalberg?

Voor meer inspiratie en tips, surf zeker naar www.koopminderafval.be.

Verder kan je er je eigen kennis testen door de game te spelen en ontdek zo of je reeds 'afvalarm' winkelt.