IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Energiemobiel

Naast de compostmobiel bestaat er ook en energiemobiel.

Begin 2010 sloegen Imog en ZonneWinDT vzw, met de steun van Europa de handen in elkaar voor de ontwikkeling van een mobiele tentoonstelling over energie. Zo'n uitgebreid thema als 'energie' uitwerken op een concrete, interactieve en begrijpbare manier op amper 15m² lijkt een huzarenstuk. Na wat heen en weer gepraat, nemen we uiteindelijk de 'trias energetica' als basiskapstok met 3 ontzettend belangrijke zaken:

  1. Beperk je energievraag
    Hoe minder je verbruikt, hoe minder je moet betalen? Dat lijkt vrij duidelijk. De energievraag beperken kan op verschillende manieren: verstandig omspringen met energie, goed isoleren, kiezen voor zuinige verlichting en zuinige huishoudtoestellen,...
  2. Kies voor duurzame energie
    Kies bij voorkeur voor groene stroom. Dat kan door het installeren van zonnepanelen op je dak maar dat kan evengoed door het kopen van groene stroom bij een energieleverancier.
  3. Efficiënt gebruik van fossiele brandstoffen
    Ondanks de stijgende energieprijzen morsen we nog dagelijks met energie. Heel wat toestellen hebben een stand-by of sluipverbruik. Vele kleintjes maken één groot.

Op een interactieve, speelse manier laten we het grote publiek kennis maken met de ingewikkelde energiemarkt, energie-labels, verschillende soorten isolatiematerialen, grootschalige windenergie, soorten verlichting, verwarmingssystemen, sluipverbruik.  Zo kan je o.m. het verbruik van een aantal toestellen testen met een energiemeter, zelf energie opwekken met een trapper...

Update: de energiemobiel kan momenteel niet uitgeleend worden.