IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Afvalspel Mr. Jekkes

Het Mister Jekkes-afvalspel is een leuk en educatief spel dat kinderen van 8 tot 12 jaar sensibiliseert voor de afvalproblematiek. Aan de hand van het spel ontdekken kinderen hoe ze de problematiek van het afvalprobleem kunnen aanpakken en zelf de afvalberg kunnen verminderen, zowel thuis als op school.

In het Mister Jekkes afvalspel nemen 4 teams het tegen elkaar op. Op een reuzegroot spelbord (2x2 meter) en aan de hand van afvalgerelateerde vragen, moeten de teams zo snel mogelijk hun vuilbakje (gevuld met zaken die nog selectief ingezameld kunnen worden) zien te ledigen. Het spel wordt uitgewerkt volgens de principes van de afvalhiërarchie (rangorde voor afvalbehandeling). Dat wil zeggen dat de principes afvalpreventie en hergebruik in het spel primeren.

Het spel duurt zo'n 100 minuten, inclusief inleiding en (korte) nabespreking en kan verder aangevuld worden met muzische activiteiten, klasuitstappen of een schoolproject rond het thema afval.

Het spel kan gratis voor een periode van maximaal 2 weken, afhankelijk van de beschikbaarheid, bij Imog worden ontleend. Reserveren kan via bijgevoegd formulier of door te mailen of bellen naar communicatie@imog.be, T 0800 99 827.

Aanvraagformulier Mister Jekkes