IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Compostbak

Thuis kan je heel gemakkelijk compost maken uit je keuken- en tuinafval. Zo bespaar je niet alleen op je huisvuilzakken; je bekomt bovendien een buitengewoon vruchtbare grondstof voor het verzorgen van je bloemen en planten.

Is je tuin meer dan een paar 100m² groot of is de hoeveelheid afval die je regelmatig in je tuin verzamelt teveel voor het compostvat, dan zit je goed met een compostbak!

Je eigen compostbak!

Je kan bij Imog beschikken over je eigen duurzame compostbak van 1200L die gemaakt is uit gerecycleerd kunststofafval. Zo kan decennia lang genieten van je eigen vruchtbare compost voor het verzorgen van bloemen en planten.

Opties

In meervoud

Om het omzetten te vereenvoudigen, kan je ook een tweede en/of derde compostbak aanbouwen. In de eerste bak gaat dan het verse groente- en fruitafval. De tweede bak dient voor het half-verteerde materiaal en in de derde bak kan de compost verder uitdrogen.

Geef je bak een dak

Werk je met 2 of 3 bakken, dan is het aangewezen om de laatste bak te voorzien van een dak. (Half)rijpe compost slorpt immers gemakkelijk en veel water op. Met een dakje op de compostbak is het materiaal beschut tegen neerslag en kan overtollig vocht uit de compost verdampen.

Prijs

De compostbak is te verkrijgen bij Imog in Harelbeke en Moen tegen €101 voor het basismodel. Een aanbouwmodel kost €75 per stuk. Een afdakje kost €31.

Bij thuislevering wordt er €12,10 extra aangerekend. Thuislevering enkel in de gemeentes van de Imog-regio: Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kruisem, Kuurne, Spiere-Helkijn, Waregem, Wielsbeke en Zwevegem.

Klik hier voor meer achtergrondinformatie over thuiscomposteren.

Download hier de handleiding voor de montage van je compostbak

handleiding_montage_compostbak.pdf