IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Vegen

Imog heeft zowel veegmachines als het personeel om veegopdrachten te kunnen vervullen. Imog heeft LDE-medewerkers. Deze kunnen, samen met een begeleider, ingezet worden voor veegopdrachten.

De gemeente kan vrij zijn ploeg samenstellen op de momenten die voor de gemeente schikken. Een ploeg komt steeds langs met een volledig uitgeruste bestelwagen en eventueel met aanhangwagens voor de veegmachine(s) en of de afvalzuiger(s). Bij de veegwerkzaamheden is de verwerking van het veegvuil in het uurtarief inbegrepen. Gemeenten krijgen voor de activiteiten vegen, afvalzuigen en hogedrukreiniging voordeeluren pro rato van 1 voordeeluur per 500 inwoners.

Hoge drukreinigingsploeg

Een afvalambassadeur met uitgeruste bestelwagen, hoge druk reinigingsunit en de nodige chemicaliën, komt langs voor het verwijderen van graffiti, kauwgom, reinigen van bushokjes, het opruimen van zwerfvuil, sluikstorten, glasbolsites,...

Grote veegmachine (7m³)

Voor het nethouden van straten en wegen.

 

Veegmachine type 3 (2m³)

Verplaatst zich met hogere snelheid, geschikt voor het vegen van fietspaden waar de grote veegmachines niet op kunnen komen, grote marktpleinen, kleinere verkeersvrije straten en pleinen. Met opgeleide chauffeur rijbewijs C.

 

Veegmachine type 2 (1m³)

Wendbaar, geschikt voor voetpaden, voor het centrum, voor een iets grotere oppervlakte, geschikt om paden mee te vegen. Met opgeleide chauffeur rijbewijs B.

Afvalzuiger

De afvalzuiger met opgeleide afvalambassadeur is geschikt om zwerfvuil, blikken, peuken, kunststoffolies, frietbakjes op te zuigen op voetpaden, wandelstraten en kleine verkeersvrije pleinen.