IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Bedrijfsbezoeken

Bedrijfsbezoeken momenteel niet mogelijk

Door de huidige Coronamaatregelen zijn bedrijfsbezoeken momenteel niet mogelijk. Wil je toch graag een blik achter de schermen, bekijk dan alvast onze bedrijfsfilm.

Bedrijfsbezoeken voor schooljaar 2021-2022 of educatief materiaal kunnen aangevraagd worden via mail aan communicatie@imog.be.

 

 

Jaarlijks ontvangt Imog ruim 4.000 bezoekers op haar sites in Harelbeke en Moen. Imog hecht nu eenmaal veel belang aan het sensibiliseren en informeren van de mensen uit haar regio.

Alle scholen en verenigingen nodigen we dan ook graag voor een dagje "afvalverwerking". Hierbij geven we wel de voorkeur aan verenigingen of scholen uit de Imog-regio. Tijdens een bezoek aan onze installaties kan je met eigen ogen zien hoeveel afval we hebben en wat er allemaal mee moet gebeuren om het te verwerken. Bij het buitenzetten van je volgende huisvuilzak of bij bezoek aan het containerpark zal je ongetwijfeld nog eens aan ons terugdenken!

Een bezoek is gratis, maar we raden aan om tijdig te reserveren.

Site Harelbeke

De rondleiding duurt ongeveer 2 uur en omvat:

 • Inleidende film over de algemene werking van Imog
 • Educatieve en visuele bespreking van de weg van de recyclage aan de hand van frappant voorbeeldmateriaal
 • Rondleiding doorheen de verbrandingsinstallatie
 • Rondleiding doorheen het sorteercentrum voor PMD en P&K

 

Om het bezoek voor zowel de gids als de bezoekers aangenaam te maken, beperken wij graag de groepen tot ongeveer 25 personen. Tijdens de rondgang moeten heel wat trappen genomen worden, dus het bezoek is niet aangewezen voor personen die niet goed te been zijn.

Vanuit richting Gent

E17 afrit 3: Kortrijk oost, R8: Ring Kortrijk richting Harelbeke, 3° rode lichten rechts: N43 richting Deinze, na ongeveer 500m vind je Imog aan de linkerzijde terug.

Vanuit richting Brugge

A17 richting Kortrijk, kruising A19 richting Kortrijk, R8 richting Kortrijk Noord, Afslag 5 Harelbeke, N43 richting Deinze, na ongeveer 500m vind je Imog aan de linkerzijde terug.

Met het openbaar vervoer

Station Kortrijk, Bus lijn 75a Kortrijk Deinze, stopplaats Harelbeke Luk Oil


Site Moen

De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur en omvat:

 • Inleidende DVD over de algemene werking van Imog

 • Bespreking van de afvalhiërarchie

 • Rondleiding in de sorteerinstallatie voor grof vuil en houtafval

 • Rondleiding op de stortplaats met natuurlijke waterzuivering

 • Tussenstop bij het materialencentrum
 • Bezoek aan de composteerinstallatie

 • Toelichting bij de stortgasmotor en onderwaterbodem lagunering 

De rondleiding gaat door in open lucht. Wij adviseren om aangepaste kledij en schoeisel te voorzien. De rondgang van ca 1 km verloopt voor de helft op niet verharde wegen en overbrugt enkele hoogteverschillen.

Om het bezoek voor zowel de gids als de bezoekers aangenaam te maken, beperken wij graag de groepen tot ongeveer 25 personen. 

Vanaf E 17

Afrit 3 Zwevegem, Kortrijksestraat richting Zwevegem centrum, aan de kerk naar rechts, richting Avelgem, over de brug te Knokke (aan Sigaren Cortez) eerste rechts. Volg via de sluisweg het kanaal links mee tot aan de volgende brug. Steek de brug over en volg het kanaal rechts mee. Na 500m vind je Imog aan je rechterkant terug.

Voor reservaties of meer informatie, neem gerust contact op met onze dienst communicatie, T 0800 99 827.

Bezoeken zijn mogelijk overdag op weekdagen. Optioneel verzorgen we ook avondbezoeken.