IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Wat betekent Diftar ?

Diftar of gedifferentieerd tarief betekent dat je afhankelijk van de afvalsoort en de aangebrachte hoeveelheid al dan niet een kostprijs betaalt. Er wordt gebruik gemaakt van weegbruggen om de juiste hoeveelheid te bepalen. 

Moet ik altijd betalen ?

Neen, het recyclagepark bestaat uit een gratis gedeelte voor glas, AEEA, schroot, textiel, pmd, kga en het milieustraatje en een betalend gedeelte. Het betalend gedeelte is toegankelijk met je identiteitskaart via een aparte weegbrug, je betaalt per gewicht met een minimum van €2.

Hoe kan ik betalen ?

Betalen doe je na het uitwegen en voor het verlaten van het betalend gedeelte via de betaalautomaat. Je kan betalen met bancontact.

Kan ik als KMO ook terecht op het intergemeentelijk recyclagepark ?

Ja, zelfstandigen, kleine en middelgrote ondernemingen en verenigingen kunnen met huishoudelijk gerelateerd afval terecht op het recyclagepark. Je moet wel in het bezit zijn van een identiteitskaart met domicilie in Waregem, Deerlijk of Wielsbeke. Je kan ook een magneetkaart aanvragen. Raadpleeg hiervoor de parkwachter.

Wil je graag een factuur ? Meld je dan bij aankomst aan bij de parkwachter. Er wordt een administratiekost van €10 aangerekend.

In welke gevallen is een magneetkaart nodig ?

In sommige gevallen heb je (nog) geen identiteitskaart van één van de drie gemeenten:

  • Je woont niet één van deze gemeenten maar bent een werknemer van een bedrijf uit één van deze gemeenten met aanvoer
  • Idem voor een vereniging uit één van deze gemeenten, maar je woont er niet
  • Je hebt een 2° verblijf in één van deze gemeenten
  • Je bent aan het verhuizen naar één van deze gemeenten, maar hebt je identiteitskaart nog niet

Dan kan je een magneetkaart aanschaffen voor €6,20 + btw (+€7,50 borg) waarmee je binnen kan op het betalende deel.

Kan ik mijn pmd-zak kwijt op het recyclagepark?

Ja, pmd kan je gratis afgeven in het milieustraatje. Pmd moet wel worden aangeboden in de officiële pmd-zak.

De paarse P+MD zak en de foliezak uit Waregem zijn enkel toegelaten op het recyclagepark van Waregem en Beveren-Leie.

Mag ik mijn restafvalzak op het recyclagepark aanbieden?

Neen, restafvalzakken dien je mee te geven met de huis-aan-huis ophaling. Raadpleeg je ophaalkalender voor de ophaaldag in jouw straat.

Kan ik bedrijfsafval aanbrengen ?

Enkel bedrijfsafvalstoffen die met huishoudelijke afvalstoffen vergelijkbaar zijn qua aard, samenstelling en hoeveelheid zijn toegelaten (niet-procesgebonden afval). 

Wat met Klein Gevaarlijk Afval ?

KGA of chemisch afval van huishoudelijke oorsprong mag gratis in het milieustraatje afgegeven worden. KGA van bedrijfsmatige oorsprong wordt niet toegelaten. Bedrijven kunnen hiervoor terecht op het Diftarpark van Harelbeke en Moen.

Ik ben een huis aan het verbouwen. Mag ik met een bestelwagen op het recyclagepark?

Ja, auto's, bestelwagens en aanhangwagens met een maximaal toegelaten gewicht van 3,5 ton zijn toegelaten. Sorteer goed op voorhand, sommige fracties kan je gratis kwijt (vlak glas, isomo, schroot)

Kan ik als niet-inwoner terecht op het recyclagepark van Wielsbeke, Waregem en Deerlijk ?

Enkel inwoners van Deerlijk, Wielsbeke en Waregem, personen die er beschikken over een tweede verblijf en personen die kunnen aantonen dat ze van plan zijn een woning in Deerlijk, Wielsbeke of Waregem te betrekken en mits het afval van deze woning afkomstig is, kunnen terecht op deze recyclageparken. Heb je geen identiteitskaart uit één van de drie gemeenten, dan kan je een magneetkaart aanvragen. Raadpleeg hiervoor de parkwachter