IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Tarieven

Kom niet met kleine hoeveelheden, je betaalt minimum €2 op het betalend gedeelte. Prijzen zijn geldig voor particuliere aanvoer van IGRP gemeenten. KMO’s hebben een badge nodig. Klik hier voor een badge-aanvraag. Inwoners uit niet-IGRP gemeenten kunnen enkel in Harelbeke en Moen terecht.  De werkwijze is anders, raadpleeg de parkwachter.

Een handig overzicht vind je in deze folder

Tips voor een vlot bezoek aan het recyclagepark

STAP 1 - je bezoek voorbereiden

Sorteer je afval volgens de drie kleurgroepen op het recyclagepark. Zorg dat je ter plekke gemakkelijk kan uitladen. Neem je elektronische identiteitskaart (eID) mee. Die heb je nodig om je aan te melden aan de ingang.

KMO’s, bedrijven en zelfstandigen kunnen een toegangsbadge aanvragen met facturatie achteraf. Klik hier om je badge aan te vragen.

STAP 2 - aankomst op het recyclagepark

Heb je afval uit de gratis groene groep mee, neem dan de ingang zonder weegbrug. Je kan dan ook het recyclagepark verlaten zonder te betalen. Heb je ook afval mee uit de oranje en rode groep, neem dan de ingang met weegbrug.

  • kies ‘particulier’ en voer je eID in
  • kies je kleurgroep
  • neem je ticket en plaats het   achter je voorruit

Heb je zacht tuinafval of asbestcement mee? Kies dan de keuzeknop ‘met vrijstelling’. Zacht tuinafval kan je tot 500kg/gezin/jaar gratis aanbieden, asbestcement tot 200kg/gezin/jaar. Bij de rode knop voor asbestcement wordt de recyclageparkwachter automatisch verwittigd om je te begeleiden bij het veilig lossen ervan.

STAP 3 - afval lossen

Verlaat de weegbrug en los je afval in de juiste container. Rode en oranje borden aan de containers helpen je op weg. Heb je alle afvalstoffen van een tariefgroep gelost, rij dan naar de uitweegbrug.

Heb je nog afval bij van een andere kleurengroep, dan moet je eerst uitwegen, het eerste tarief betalen en opnieuw inwegen met een andere kleurengroep. Op sommige parken is tussenweegbrug aanwezig.

Alles gelost ? Ga dan naar stap 4. Voor de aankoop van producten, spreek je altijd de parkwachter aan voor je naar de betaalautomaat gaat.

STAP 4 (indien nodig) - betalen aan de betaalautomaat

Ga naar de betaalautomaat, steek je eID/badge in de automaat en volg de instructies op het scherm. Betalen kan met bancontact of met munten.

Opgelet !

  • Het is niet mogelijk om te betalen met bankbiljetten.
  • Er wordt geen geld teruggegeven bij betaling met munten, het saldo wordt op de eID/badge bijgehouden. Dit is te raadplegen bij een volgende betaling op het scherm van de betaalkiosk op het park.
  • Kom niet onnodig met kleine  hoeveelheden. Je betaalt altijd een minimumbedrag van €2 op het betalend gedeelte.

Portefeuille vergeten ? Je kan het park 1 x verlaten zonder te betalen, het saldo kan bij een volgend bezoek vereffend worden voor je de weegbrug oprijdt.

Na betaling kan je met je eID of badge de slagboom openen om het park te verlaten.