IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Restafval

Dit is Marcel II

Onze restafvalzakken hebben het stevige “Marcel”-model. De zakken met opdruk 'mijn nette regio' zijn geldig in Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kruishoutem, Kuurne, Spiere-Helkijn, Waregem, Wielsbeke en Zwevegem. Je in Waregem gekochte zak kan dus gerust op de stoep staan van je huis in Harelbeke.

De prijs

€16 /pak van 10 stuks voor grote witte zakken (80 L)
€8,50 /pak van 10 stuks voor kleine witte zakken (40 L)

De zakken in regio Kortrijk hebben een zwarte opdruk en kosten :

€15 /pak van 10 stuks voor grote witte zakken (80 L)
€8 /pak van 10 stuks voor kleine witte zakken (40 L)

 

 

Waar kan ik de zakken kopen ?

Gemeente Straat

Ik zoek:
De nieuwe afvalzak van IMOG bestemd voor huisvuil

Wat kan?

Al het huishoudelijk afval dat je niet gesorteerd kan aanbieden.

Wat kan niet?

Chemische producten (KGA) of tuinafval, materiaal dat selectief wordt ingezameld, scherpe voorwerpen (glasscherven, spijkers), overleden gezelschapsdieren.

Hoe bied je aan?

Huisvuil wordt wekelijks huis aan huis opgehaald. Zet daarom tijdig je dichtgebonden zak op de stoep. Daartoe bestemde zakken kan je aankopen op het gemeentehuis/stadhuis en in sommige winkels.

De ophaalkalender is hierbij onmisbaar in elk huishouden om te weten wanneer welk soort afval thuis wordt opgehaald. Bewaar hem daarom op een goed zichtbare plaats, want de kalender bevat heel wat informatie over de afvalregeling, containerparken en handige afvalpreventietips.

Raadpleeg hier je ophaalkalender.

Marcel zet je niet in de kou

Dit totaal nieuw type zak is overigens een primeur in België. Bij de ontwikkeling van de nieuwe restafvalzak werd overigens ook rekening gehouden met de feedback van de consumenten. En we hebben goed naar jullie geluisterd. De trekband bovenaan de oude restafvalzakken gaf geen volledige garantie tegen afscheuren en ruilde dus plaats voor twee handige en grote lussen, die net zoals een standaard plastiekzakje uit een grootwarenhuis, eenvoudig kunnen worden geknoopt. Dit nieuwe sluitingssysteem kan niet scheuren of verloren gaan en bovendien blijft het draagcomfort ook gewaarborgd. In een handomdraai kan je de twee lussen vastnemen, samenknopen en eenvoudig naar de stoep dragen.

Met pak en zak

Bij de ontwikkeling van de nieuwe restafvalzak werd geopteerd voor een witte kleur, met daarop een paarse uniforme opdruk per gemeente. En je hoeft zeker niet te vrezen voor de inperking in grootte van de zakken, want een grote zak heeft nog steeds een volume van 80 liter, een kleine 40 liter.

De ophalers zijn dan wel de Supermannen van de vuilverwerking, maar hebben daarom geen Jean-Claude van Damme-allures. Respecteer daarom het maximum toegelaten gewicht: 7 kg voor de kleine zakken en 15 kg voor de grote zakken. Dat maakt het werken nog veel aangenamer.

De restafvalzakken zijn per 10 stuks gebundeld in een handig omzakje waarbij elke zak eenvoudig - als een doekje - uit te nemen is. Eenvoudige instructies met symbolen zorgen ervoor dat het nieuwe systeem overduidelijk is. Dankzij dit treksysteem zijn de pakken nu ook beperkt in hoogte waardoor die makkelijker stapelbaar zijn.

Uniform = voor iedereen gelijk

Niet alleen het formaat is voor alle inwoners identiek, de restafvalzakken 'mijn nette regio' kunnen nu in alle gemeenten van de Imog regio worden aangekocht en buitengeplaatst (behalve in Kortrijk). De in Waregem gekochte restafvalzakken kunnen dus gerust op de stoep staan van je huis in Harelbeke.

Talrijke controles en labotesten waarborgen een goede kwaliteit. Is je Marcel toch aan flarden? Dan kan je terecht op het gratis infonummer T 0800 99 827. Met de nieuwe Marcellekes opteren we dus voor goede zakken tegen een correcte prijs.