IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
PVC

Naam

Poly Vinyl Chloride, kortweg PVC is een kunststof gemaakt van olie en zout. Het wordt gebruikt voor het maken van duurzame producten, vaak met een nuttige levensduur van meer dan 60 jaar. Hierdoor zie je PVC vaak toegepast in de bouwsector.

Inzameling

Nadien het het materiaal perfect worden gerecycleerd, op voorwaarde dat het goed wordt gesorteerd, want in de natuur breekt het maar langzaam af. Op het containerpark vind je daarom in het milieustraatje een recipiënt, speciaal voorzien voor afval van PVC-bouwmaterialen. De sorteerinstructies op de bijhorende borden leren meteen wat wel en wat niet kan. Want om afval van PVC te kunnen recycleren is het belangrijk at dit vrij is van andere kunststoffen en onzuiverheden. Je mag je gerust laten leiden door het recyclagenummer dat er op is vermeld. Bij PVC is dit nummer 3.

Recyclage

PVC kan probleemloos verschillende malen gerecycleerd worden zonder dat het z'n eigenschappen verliest. Dit recyclaat kan vervolgens in diverse producten opnieuw worden gebruikt, waarbij de kwaliteit van het eindproduct behouden blijft.


Sorteerregels

PVC-afval wordt op het containerpark ingezameld via het milieustraatje. Er is een speciale container voorzien voor een efficiënte inzameling.

Alle harde PVC-bouwstukken

Buizen en hulpstukken

Elektriciteitsleidingen

Raam- en deurprofielen (met of zonder glas)

Rolluiken

Vensterbanken

Dakranden en gevelbekleding

Wand- en plafondbekleding (planchetten)

Bloempotjes

Zachte plastiek soorten


Weg van de recyclage

afvalpaspoort_pvc.pdf

Van rolluik tot plastiek buis

497 K