IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Nieuws

Werk mee aan een Nette Regio

26-11-2018

Afval dat zwerft langs de straten…je ziet het elke dag! En toch maken honderden mensen er elke dag hun werk van om het op te ruimen. Veel geld, tijd en middelen worden hiervoor ingezet. Heb je ook genoeg van al dat zwerfvuil en wil je een positief verschil maken voor je eigen buurt? Dat kan!

Gezocht: Netheidsmeesters

Imog is op zoek naar netheidsmeesters. De netheidsmeester is een inwoner van de buurt en helpt zijn eigen buurt net te houden. Hij/zij vormt een lokaal aanspreekpunt voor vragen over afval en geeft afvaltips aan al wie dit nodig heeft. De netheidsmeester ruimt, eventueel samen met andere buurtbewoners, geregeld zwerfvuil op in zijn straat of buurt. Hiervoor krijgt hij/zij materiaal van Imog en een financiële aanmoediging. Verder is de netheidsmeester ook een doorgeefluik van vragen, opmerkingen e.d. naar het gemeentebestuur.

Gezocht: meters en peters voor elke glasbol

Imog is op zoek naar glasbolpeters en -meters. Zij zorgen voor één glasbol in de buurt van hun woning door zwerfvuil op te ruimen vlakbij de glasbol, sluikstorten meteen te melden op een centraal telefoonnummer of e-mail en te melden indien de glasbol vlugger vol is dan gewoonlijk. Dankzij de glasbolpeters- en meters wordt sneller de juiste persoon verwittigd en ziet de glasbol er altijd netjes uit. De peters en meters krijgen een kleine vergoeding, materiaal van Imog om het zwerfvuil op te ruimen en andere ondersteuning indien nodig. .

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan voor de opleiding via duurzaamheid@imog.be of telefonisch via 0800/99 827