IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Viesvuilland / Labo / Da's Proper

Kinderen en jongeren zijn echte consumenten. En wie zegt consumeren, zegt afval… of niet. In samenwerking met GoodPlanet vzw richt Imog speciaal voor de kids uit het kleuteronderwijs, de lagere scholen en voor jongeren uit het middelbaar educatieve workshops in.

 

Wat is er aan de hand in Viesvuilland?

Opeens belandt de prins(es) uit Viesvuilland in de kleuterklas. Kunnen de kleuters helpen om het afvalprobleem in Viesvuilland op te lossen? Samen gaan we aan de slag door het afval op een speelse manier te sorteren en denken we na over oplossingen om afval op school te voorkomen.

In opdracht van Fost Plus, in samenwerking met Imog.

  • Doelgroep: kleuters (de workshop is niet geschikt voor instapklassen)
  • Duur: 30 minuten voor de 1ste kleuterklas, 50 minuten voor de 2de en 3de kleuterklas
  • De workshop is gratis! Meer informatie en inschrijven: www.viesvuilland.be

 

 

LABO

Labo (Leren Afval Beheren Op school) kaart afval aan. Iedereen produceert het, maar hoe raken we het weer kwijt? Of beter nog: hoe verkomen we afval? Klauter mee op de afvalladder voor een beter afvalbeheer op school. Via interactieve werkvormen en met heel wat educatief materiaal komen alle treden van de Ladder van Lansink aan bod: storten, verbranden, recycleren, hergebruiken en afval voorkomen.

In opdracht van Fost Plus, in samenwerking met Imog.

  • Doelgroep: vanaf 2de graag lager onderwijs
  • Duur: 120 minuten
  • De workshop is gratis! Meer informatie en inschrijven: www.labovorming.be

 

 

Da's Proper

Afval, niet bepaald het onderwerp waar de gemiddelde puber van wakker ligt. Toch maken jongeren dagelijks keuzes op het vlak van afval, of het nu gaat om een brooddoos gebruiken of die allernieuwste smartphone kopen. Maar zijn dat ook bewuste keuzes? Om een bewuste keuze te kunnen maken, moet je om te beginnen een inzicht hebben in de afvalproblematiek. Goed nieuws, dat kan via een boeiende educatieve én gratis workshop, gegeven door een educatief medewerker van GoodPlanet op jouw school. Makkelijk, toch?

Je kan kiezen tussen drie interactieve werkvormen: een quiz (één lesuur), een debat (twee lesuren). Ook een quiz in combinatie met een rollenspel of debat behoort tot de mogelijkheden.

De quiz vormt een korte, maar krachtige aanzet om dieper in te gaan op afvalbeheer. Bij het debat krijgen de leerlingen eerst een introductiefilmpje te zien. Daarna worden ze uitgedaagd om met hun medeleerlingen in debat te gaan rond enkele stellingen in verband met het afvalprobleem. Tijdens het rollenspel speelt iedere leerling de rol van een betrokken partij uit een gemeente die een nieuw afvalpark plant. Ze leren verschillende afvalverwerkingsvormen kennen via een speciale editie van de Metro-krant en proberen tot een goed besluit te komen door het afwegen van voor- en tegenargumenten.

In opdracht van Fost Plus, in samenwerking met Imog.

  • Doelgroep: 4de en 5de jaar secundair onderwijs
  • Duur: keuze uit (een combinatie van) workshops van 1 tot 3 lesuren
  • De workshop is gratis! Meer informatie en inschrijven: www.dasproper.be