IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Herbruikbare bekers

Smakelijk, handig, proper én milieuvriendelijk...

Plastieken wegwerpbekertjes… het is een vloek. Het bier verliest zijn smaak, het bekertje is in geen tijd lek en na verloop van tijd lijkt de vloer wel een plakkerig slagveld van drankresten. En dan hebben we het nog niet gehad over de enorme plastieken afvalberg die overblijft. Imog biedt daarom gratis de herbruikbare bekers ter ontlening aan.

De beker

De herbruikbare bekers zijn gemaakt van polycarbonaat. Ze zijn glashelder, stevig en drinken even smakelijk als een echt glas. Het zijn bekers van 25 cl. Ze kunnen worden ingezet op evenementen allerhande in de Imog-regio (gemeenten Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Kortrijk, Kruishoutem, Spiere-Helkijn, Waregem, Wielsbeke, Zwevegem).

Praktisch

Hoe?

De herbruikbare bekers kunnen bij Imog gratis worden ontleend (mits waarborg van € 0,20 per beker).

Afhalen

De bekers worden aangeboden in opbergbakken die makkelijk te stapelen zijn.

Terugbrengen

De bekers dienen door jouw organisatie te worden gereinigd, gedroogd en netjes opgeborgen in het daartoe geleverd materiaal, te worden terug geleverd. Bij verlies of beschadiging wordt de werkelijke kostprijs doorgerekend en zal € 0,70 per beker worden afgetrokken van de betaalde waarborg. Toch hoef je niet te vrezen hier verlies aan te doen; indien je op het feest statiegeld rekent voor de bekers, zijn het de feestgangers zelf die de ontbrekende exemplaren zullen financieren.

Bijhorend promomateriaal

Als je van de bekers gebruik maakt, kan je ook beschikken over spandoeken. Zo kan je het publiek duidelijk maken dat er uit herbruikbare bekers gedronken wordt en waar de bekers te krijgen zijn. Er zijn “staande” en “liggende” exemplaren. Ze meten elk 50 x 200 cm, en hebben verschillende opschriften: Wisselkantoor/Bekerhouder/Kierekewere

Hoe ga je te werk?

Omdat het gebruik van herbruikbare bekers toch wat extra organisatie met zich meebrengt, willen we je graag wat ondersteuning bieden. Onze infobrochure vertelt je alles over het gebruik van de bekers, het communicatiemateriaal, de basisregels van het uitleensysteem en stelt een aantal inzamelsystemen voor om de bekers terug achter de toog te krijgen.