IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
P+MD proefproject in Waregem

Sinds 1 maart 2016 wordt in Waregem de blauwe PMD-zak vervangen door een paarse P+MD-zak en een foliezak.

In deze paarse zak worden ook harde plastic verpakkingen zoals botervlootjes, yoghurtpotjes, plastic potjes en schaaltjes toegelaten. In de foliezak worden zachte plastics zoals plastic folies en plastic zakjes verzameld. Dit betekent minder afval voor de restafvalzak. 

Hoe biedt je de nieuwe zakken aan ?

>    Verpakkingen goed geledigd, leeggegoten of leeggeschraapt
>    Huishoudelijke verpakkingen met een max. volume van 8 liter
>    Verwijder de afsluitfolie van plastieken schaaltjes voor kaas en vleeswaren
        en gooi de afsluitfolie in de restafvalzak
>    Steek de verpakkingen niet in elkaar
>    Doppen op de platgedrukte flessen en flacons

P+MD wordt tweewekelijks aan huis opgehaald, de foliezak om de 4 weken.
Of je brengt je paarse P+MD-zak en je foliezak naar het recyclagepark.

Veelgestelde vragen over P+MD

Waarom mogen yoghurtpotjes en plastic schaaltjes nu wel in de P+MD-zak?
Dit kadert in een proefproject van Stad Waregem, IMOG en Fost Plus. Fost Plus wil nagaan of er nog meer afval gerecycleerd kan worden en dankzij de technologische evolutie is dit nu pas mogelijk.

Wat gebeurt er na het proefproject?
Dit proefproject duurt minstens een jaar en wordt grondig geëvalueerd op ecologisch en economisch vlak. Afhankelijk van de resultaten is een verlenging of een uitbreiding naar andere zones van het land mogelijk.

Waar kan ik de paarse P+MD-zakken verkrijgen?
In het informatiepakket vind je 3 paarse zakken, 1 transparante zak en een bon voor twee pakketten gratis zakken. Deze bon kan je tot 30 juni 2016 inruilen op de recyclageparken van Waregem en Beveren-Leie, in de Stadswinkel en de deelgemeentehuizen en op de infomomenten. Wanneer je de pakketten hebt opgebruikt kan je nieuwe zakken kopen in de normale verkooppunten aan dezelfde prijs als de gewone pmd-zakken.

Wat doe ik met mijn voorraad blauwe zakken?
Een volle rol blauwe PMD-zakken met wikkel kan je vanaf 1 maart tot 30 juni 2016 omruilen voor een nieuw pakket paarse P+MD-zakken in de Stadswinkel of de deelgemeentehuizen. Je bestaande zakken kan je nog een tijdje gebruiken. Wel vragen we om vanaf 1 maart ook al de verruimde sorteerregels toe te passen.

Kan ik met P+MD en folies ook terecht op het recyclagepark?

Ja, op de recyclageparken van Waregem en Beveren-Leie kan je vanaf maart paarse P+MD-zakken en foliezakken aanbrengen. P+MD-zakken mogen in de P+MD-container, foliezakken bied je aan in het milieustraatje.