IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Bloempotjes

Kunststof

Vandaag de dag zijn kunststoffen niet meer weg te denken uit onze maatschappij: ze maken ons het leven makkelijker, schoner, veiliger, handiger én aangenamer. Het verbruik van plastiek neemt voortdurend toe omdat kunststoffen tegenwoordig heel wat traditionele grondstoffen kunnen vervangen, zoals glas, hout, metalen, aardewerk, etc. Daarnaast is er een hele reeks nieuwe functies die enkel door plastiek vervuld kan worden. Kunststoffen bestaan uit polymeren. Dit zijn grote, lang moleculen die zijn opgebouwd uit kleinere en kortere blokjes, de monomeren. Via chemische reacties worden deze kleine molecules aan elkaar "genaaid".

Naam

Polypropyleen (=PP).Dit is een polymeer gemaakt uit vele kleine propyleenmolecules (C3H6). Die kleine bouwsteentjes worden via destillatie gewonnen uit aardolie.

Inzameling

In de natuur breekt plastiek heel slecht af (door e complexiteit van de ketens), maar is heel goed geschikt voor recyclage. Op het containerpark vind je daarom in het milieustraatje een recipiënt, speciaal voorzien voor bloempotjes uit polypropeen. Je mag je gerust laten leiden door het recyclagenummer dat er op is vermeld. Bij PP is dit nummer 5.


Sorteerregels

Bloempotjes (uit PP, recyclagenummer 5) worden ingezameld op het containerpark, op het milieustraatje. Ernaast vind je ook een container voor bloempottrays (uit PS, recyclagenummer 6).

Bloempotjes horen bij harde plastic verpakkingen en mag je ook via de blauwe pmd-zak aanbieden.

 

Bloempotjes met recyclagenummer 5 (= polypropyleen)

Bloempotjes met recyclagenummer 6 (= polystyreen)

Keramische bloempotten

Bloempottrays (= polystyreen)