IMOG - 0800 99 827 - info@imog.be
Bloempot-trays

Kunststof

Vandaag de dag zijn kunststoffen niet meer weg te denken uit onze maatschappij: ze maken ons het leven makkelijker, schoner, veiliger, handiger en aangenamer. Het verbruik van plastics neemt voortdurend toe, omdat kunststoffen tegenwoordig heel wat traditionele grondstoffen kunnen vervangen, zoals glas, metalen, hout, aardewerk. Daarnaast is er een hele reeks nieuwe functies die enkel door plastiek vervuld kunnen worden. Kunststoffen bestaan uit polymeren. Dit zijn grote, lange moleculen die zijn opgebouwd uit kleinere en kortere blokjes, de monomeren. Via chemische reacties worden deze kleine molecules aan elkaar 'genaaid'.

Naam

Polystyreen (=PS). Dit is een polymeer gemaakt uit veel kleine styreenmolecules (C2H3C5H6). Deze kleine bouwsteentjes worden via destillatie gewonnen uit aardolie.

Inzameling

In de natuur breekt plastiek heel slecht af (wegens de complexiteit van de ketens). Maar het is wel heel goed geschikt voor recyclage. Op het containerpark vind je daarom in het milieustraatje een recipiënt, speciaal voorzien voor bloempot-trays uit polystyreen. Je mag je gerust laten leiden door het recyclagenummer dat er op is vermeld. Bij PS is dat nummer 6. Polystyreen kan probleemloos verschillende keren gerecycleerd worden zonder dat het z'n eigenschappen verliest. Dit recyclaat kan vervolgens in diverse producten opnieuw worden gebruikt, waarbij de kwaliteit van het eindproduct behouden blijft. Benieuwd? Download dan onderaan 'de weg van de recyclage'.


Sorteerregels

Polystyreen bloempot-trays kan je deponeren op het containerpark. In het milieustraatje is een apart recipiënt voorzien.


Bloempot-trays (plateau voor verschillende planten) met recyclagenummer 6


Bloempotjes met recyclagenummer 5 = polypropyleen (PP)


Weg van de recyclage

Bloempot-trays.pdf

Van bloempot-trays tot bekers

306 K